Pengumuman

火烧晋中5周年
Ulangtahun Ketiga Kebakaran SMK Kuching High

Setelah 5 tahun kebakaran yang telah memusnahkan bilik persatuan ini, persatuan ini masih tiada bilik dan sedang berusaha untuk menambah pelbagai peralatan yang telah musnah.
Bantulah Kami!

晋中
圣约翰救伤队要花多少钱才能“重建”?

火烧晋中
古晋2/12/2008日讯---晋中发生火患. 被烧毁的该栋危楼内总共有2楼,1楼与2楼为科学室、底楼为圣约翰救伤队、红新月会、储藏室及2间厕所。火患发生时间是今日下午1时零7分.
晋中科学室、储藏室、圣约翰救伤队活动室、红新月会活动室一瞬间化为乌有。

晋中圣约翰救伤队要花多少钱才能“重建”?

Sejarah: Laporan Majalah KHS 2000

Monday, May 25, 2009


Sejarah: Laporan Majalah KHS 2000


Patron Persatuan Encik Bong Muk Shin

Guru Penasihat
Encik Leong Sy Jiann
Puan Rosemary Foo
Puan Kang Suat Hua
Puan Ting Ai Mee
Puan Kueh Guak Hui
Puan Lu Lei Chin

Ketua Bella
Ong Hua King (5S1)
Peter Bong (5S1)
Tan Jing Ying (5A1)

Ketua Kadet Lee Yian Nee (4S1)

Setiausaha Fenella Wanshan (4S 1)

Penolong Setiausaha Phang Yen Yen (3B1)

Bendahari James Sim (4S2)

Penolong Bendahari Sim Lee Thing (3M)

Pengurus Bilik St John Chua Sing Lian (4A2)

Penolong Pengurus Bilik Tay Pei Hui (2B)

Pencatit Tugas Awam Yong Siaw Joon (4S1)

Penolong Pencatit Tugas Awam Ngu Ming Ruey (3B1)

Lili Wong (3A1)

Ketua Seksyen I Wong Heng Kui (4S4)

Ketua Seksyen II Stephanie Liu (4A1)

Ketua Seksyen Kevin Soo (4A3)

Ketua Seksyen IV Gui Hun Chuen (4S3)

Ketua Seksyen V Yong Siaw Joon (4S1)

Persatuan St. John Ambulance telah ditubuhkan di SMK Kuching High selama 29 tahun iaitu sejak tahun 1971. Tahun ini, kira-kira seramai 150 orang pelajar termasuk ahli jawatankuasa telah diterima sebagai persatuan kami.

Matlamat utama persataun kami ialah "Berhidmat Untuk Manusia" iaitu bersedia membantu dan menghulur bantuan secara ikhlas kepada yang mengalami kesusahan dan kesengsaraan.

Pelbagai aktiviti telah dijalanlcan pada tahun ini. Antaranya termasuk Han menjual Bendera, kursus-kursus pertolongan cemas dan kawad kaki, St John Day dan sebagainya.

Tahun ini persatuan kami berjaya merangku beberapa kejayaan. Antaranya ialah pertandingan badminton antara divisen yang pada bulan April yang lalu.Persatuan St John Ambulans SMK Kuching High digelar JOHAN dan tempat ketiga sekali lagi memenangi pertandingan `Backwood Cooking' yang dianjurkan oleh SMK Bandar Kuching No.1 bulan Mei yang lalu. Yang membanggakan kami ialah pada St. John day yang diadakan pada 25 Jun yang lalu, pasukan kami telah digelar Johan dalam pertandingan parneravang dianjurkan oleh Ibu Pejabat St.Jhon Ambulans Kuching, Sarawak. Seramai 60 orang ahli dari persatuan kami telah m&gambil bahagian perbarisan dan pameran ini. Selain itu, sebanyak 15 buah sekolah turut melibatkan diri dalam pertandingan antara divisyen bahagian Kuching ini. Persatuan kami mengutip derma sebanyak RM 8000 dalam Hari memjual Bendera tahun ini.

Akhir sekali, saya mewakili semua ahli St. John Ambulans untuk merakamkan jutaan terima kasih kepada patron persatuan kami Encik Bong Muk Shin serta guru penasihat kami atas sumbangan dan sokongan mereka terhadap persatuan kami.

Sekian, terima kasih.0 comments: